Задача:
16-річний школяр використовуючи нецензурні слова кричав у парку культури та відпочинку на своїх однокласників, через що був затриманий та направлений у районний відділ поліції. Школяра зобов’язали публічно вибачитись, а його батьків притягнули до відповідальності за невиконання батьками обов’язків щодо виховання дітей. Батьки були цим обурені, оскільки їх дитину вже притягнули до відповідальності, тому вони вважали недоречним притягнення їх до адміністративної відповідальності. Чи правильно був притягнений до відповідальності неповнолітній та за скою статтею слід кваліфікувати його дії? Чи правильні дії правоохоронних органів щодо батьків неповнолітнього? Кваліфікуйте дії затриманих.
Ответ
5 (1 оценка)
1
Jsgsgsjsnsvxgs 1 год назад
Светило науки - 174 ответа - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Затримання 16-річного школяра за використання нецензурних слів на тлі конфлікту з однокласниками може бути кваліфіковане як порушення громадського порядку, яке передбачено статтею 173 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Однак, дії правоохоронних органів щодо притягнення до відповідальності батьків неповнолітнього є обгрунтованими, оскільки батьки мають обов'язок забезпечувати виховання та контроль за поведінкою своїх дітей.

Кваліфікація дій затриманих потребує додаткової інформації про їхні дії та взаємовідносини з школяром. В будь-якому випадку, вжиті заходи затримання повинні відповідати вимогам законодавства та забезпечувати безпеку та права всіх сторін.

Остались вопросы?