Наказом від 14 січня власник мережі салонів “Світ краси” перевів майстра салону “Сяйво” Онищенко в перукарню “Світанок” тієї ж мережі, що розташована в іншому районі міста. Це рішення мотивоване тим, що Онищенко неодноразово конфліктувала з колегами, і загальні збори трудового колективу салону “Сяйво” прийняли рішення про її переміщення в інше місце з метою нормалізації психологічного клімату колективу. Онищенко від переміщення відмовилась і звернулася до суду з позовом про поновлення на попередній роботі. У заяві позивачка зазначила, що перукарня “Світанок” розташована далеко від її місця проживання і знаходиться в малолюдній місцевості, внаслідок чого вона має витрачати багато часу на дорогу до роботи, а заробіток на новому місці значно зменшився через малу кількість клієнтів. Обґрунтуйте, про що в даному разі йдеться – переведення чи переміщення? Яке правове значення має рішення трудового колективу
Ответ
5 (1 оценка)
1
romapotaskin 5 месяцев назад
Светило науки - 64 ответа - 0 раз оказано помощи

Ответ:

У цьому випадку йдеться про переміщення, оскільки Онищенко була переведена на інше робоче місце в межах одного роботодавця. Переміщення – це зміна місця виконання роботи без зміни посади чи виду робіт.

Рішення трудового колективу має важливе правове значення, оскільки колектив може мати вплив на вирішення питань про переміщення чи переведення працівників, але в межах закону. Вирішення питання про переміщення чи переведення працівника має бути обґрунтованим і відповідати вимогам трудового законодавства.

У випадку Онищенко, вона може оскаржити рішення про переміщення у суді, аргументуючи, що нове робоче місце не відповідає її інтересам і умовам трудового контракту. У разі, якщо суд визнає переміщення неправомірним, вона може вимагати поновлення на попередній роботі або компенсацію відшкодування втрат в разі припинення праці.

Остались вопросы?