Пояснювальна робота Прочитайте текст, підберіть заголовок, визначте тему, основну думку; стиль тексту, свою думку доведіть Мабуть, (у, в) всіх з дитинства збереглися (у, в) пам\'яті високі квіти пастельних тонів, які росли біля хати або на дачі. Це ● мальви. Мальви – символ (і, й) оберіг української оселі, символ любові до рідної землі. Чи не найбільш поширеною ( і, й) улюбленою (у,в) Україні здавна вважали рожеву мальву, або рожу(ружу). Народні повір\'я свідчать, що добрі душі пращурів поселяються на мальві (і,й ) охороняють мешканців оселі. Наші предки вірили, що коли взяти з собою квіти ( у, в) подорож, то мандрівник обов\'язково повернеться на Батьківщину. Її (у, в) горщику везли чумаки, коли їхали по сіль, щоб розбійники не вбили; мальви (у. в) кутку корчми ставили від напасті; (у, в) вважалося, якщо кинути квітку позад себе вона додасть сили. СРОЧНООООООО ДАЮ 90 МОНЕТ​
Ответ
0 (0 оценок)
0
sqfkewdmgo 5 месяцев назад
Светило науки - 10 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:Мабуть, з дитинства всі ми зберегли в пам'яті високі квіти пастельних тонів, які зазвичай росли біля хати або на дачі. Ці квіти називаються мальвами і вони мають важливе символічне значення для української культури. Мальва вважається символом оберегу української оселі та любові до рідної землі.

Українці давніми часами найбільш поширеною та улюбленою мальвою вважали рожеву мальву, або рожу. В народних повір'ях йдеться, що добрі душі наших предків заселяються на мальвах і охороняють мешканців оселі. Це вірування підкріплене переконанням про те, що якщо взяти з собою квіти при подорожі, то мандрівник обов'язково повернеться на Батьківщину. Тому мальву згодом стали носити з собою у дорогу, і її горщик з квітами неодмінно наявний був у чумаків, які їхали по сіль, щоб уникнути нападів розбійників.

Крім того, уявлення про силу мальви від різних напастей підтверджується також тим, що її часто ставили в кут корчми, щоб захиститися від небезпеки. За повір'ями, якщо покинути квітку позаду себе, вона має додати сил і щастя.

Таким чином, мальва має велике значення в українській культурі як символ оберігу та спритності, а також як знак прив'язаності до рідного краю. Ці повір'я та традиції, пов'язані з мальвою, до сьогоднішнього дня викликають захват та прикрашають наше сприйняття природи.

Объяснение:

Остались вопросы?