К. незаконно придбав та зберігав при собі з метою збуту підроблену іноземну валюту в сумі 1 тис. доларів США, яку в ході проведення оперативної закупки незаконно збув С. за еквівалентну суму в гривнях 10 купюр номіналом 100 дол. США, які, згідно з висновком експерта, за своїми характеристиками не відповідають купюрам, що знаходяться в офіційному обігу країни-виробника, тобто є підробленими.
Надайте кримінально-правову оцінку вчиненому.
Ответ
0 (0 оценок)
0
sashazapolska2208 5 месяцев назад
Светило науки - 17 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Описана ситуація має елементи кримінального правопорушення, пов'язаного із зловживанням валютними правилами та порушенням правил обігу грошових знаків. Потенційно це може включати такі статті кримінального кодексу, як:

Незаконне виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи носіння підроблених грошових знаків або цінних паперів (ст. 200 ККУ): За цю статтю може бути кваліфіковано вчинені дії К., оскільки він незаконно придбав і зберігав підроблену іноземну валюту.

Незаконне обігове зберігання, перевезення чи носіння валютних цінностей (ст. 190 ККУ): В цьому випадку, якщо відбувається збут підроблених грошових знаків, це може бути також кваліфіковано за цією статтею.

Шахрайство (ст. 190 ККУ): Якщо С. був обманутий при купівлі підроблених купюр, це може бути розглянуто як шахрайство.

Крім того, дії К. можуть викликати інші кримінальні кваліфікації залежно від конкретних обставин справи та місцевого законодавства. Важливо звернутися до конкретних статей Кримінального кодексу України (або іншого відповідного законодавства), яке застосовується в даній ситуації, та отримати кваліфікацію від юридичного фахівця або правоохоронного органу.

Объяснение:

надіюсь допомогла

Остались вопросы?