напишіть конспект по темі: комбінування рослин. трав\'янисті однорічники​
Ответ
5 (1 оценка)
1
victoriamalafey 5 месяцев назад
Светило науки - 21 ответ - 0 раз оказано помощи
ДЕКОРАТИВНІ
Вони складаються з набору видів, що формує основні декоративні ефекти рослинного оздоблення саду – різноманітність форм крон і листя, цвітіння, плодоношення і т. п. Декоративні посадки можуть складатися як із структурних, так і з неструктурних рослин з обмеженим терміном вегетації, об'єднаних загальним художнім задумом.

Далеко не всі структурні рослини і структурні посадки, окрім стабільності форми, володіють яскравими перевагами, властивими більш популярним садовим рослинам – барвистим цвітінням, осіннім забарвленням листя. Тому в рослинних групах – композиціях, прийнято компонувати структурні види з барвистими неструктурними для взаємної компенсації недоліків і продовження загального декоративного періоду.

Структурні групи складаються тільки із структурних рослин.

Змішана група має у своєму складі структурні рослини, але на додаток до них і неструктурні. Неструктурну складову змішаних груп можна щорічно змінювати, переміщувати, вносячи різноманітність у картини саду.

Неструктурна група не містить структурних рослин і має обмежений період декоративності. Рослини в такій групі можуть бути легко переплановані, заміщені, доповнені.

Для формування неповторного і впізнаваного образу саду за допомогою структурних посадок буває досить додати до вже сформованої жорсткої структурі саду одне "яскраве" дерево – солітер і групу з двох-трьох структурних чагарників.

Остались вопросы?