Поміркуйте, які пам\'ятки сакральної архітектури, на вашу думку, варто віднести до \"100 чудес України\". Скажіть чому.
БУДЬ ЛАСКА ТЕРМІНОВО ПОТРІБНО!!!!!​
Ответ
3 (3 оценки)
1
nlishenko665 5 месяцев назад
Светило науки - 222 ответа - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Объяснение:

я можу навести приклади пам'яток сакральної архітектури, які часто вважаються видатними в Україні. Однак, варто зазначити, що визначення "100 чудес України" є суб'єктивним і може варіюватися залежно від індивідуальних переконань та критеріїв.

Однією з найвідоміших пам'яток сакральної архітектури в Україні є Києво-Печерська Лавра. Цей монастирський комплекс має багату історію та включає в себе кілька церков, печери та інші будівлі. Він відомий своєю архітектурою, релігійним значенням та культурним значенням для України.

Іншою видатною пам'яткою є Софійський собор у Києві. Цей собор, заснований у 11 столітті, є символом Києва та визначною спорудою київського Руського стилю. Він відомий своїми мозаїками, фресками та архітектурою.

Інші пам'ятки, які можна віднести до "100 чудес України", включають Софійський собор у Києво-Печерській Лаврі, Почаївську Лавру, Успенський собор у Львові, Свято-Успенський кафедральний собор у Києві та багато інших.

Вибір пам'яток сакральної архітектури для "100 чудес України" може бути суб'єктивним і залежати від культурних, історичних та релігійних переконань кожної людини.

Остались вопросы?