Напишіть будь ласка правила гри з Петанку
Ответ
4 (2 оценки)
2
petr144 1 год назад
Светило науки - 174 ответа - 0 раз оказано помощи

Відповідь:

Пояснення:

У грі беруть участь дві або більше команд, які намагаються набрати якомога більше очок, киданням металевих куль в напрямку цілей.

Основні правила гри з Петанку:

Майданчик повинен мати форму прямокутника, довжина якого становить 15-20 метрів, а ширина - 4-5 метрів. Майданчик повинен бути плоским і рівним.

Гравці можуть грати як індивідуально, так і командою. Зазвичай в команді грають 2-3 особи.

Кожен гравець або команда отримує по три кулі. Кулі повинні бути зроблені з металу, важити від 650 до 800 грамів та мати діаметр 7,05 см.

На майданчику розміщуються дві цілі - дерев'яні або пластикові кулі, які називаються "кошками". Кошки можуть мати будь-який колір, але зазвичай вони червоного або синього кольору.

Гравці кидають кулі в напрямку кошок. Гравець, який кидає кулю, повинен стояти на місці, з якого він кинув попередню кулю.

Переможець визначається командою або гравцем, який набрав більше очок. Очки нараховуються за кожну кулю, яка ближче до кошки, ніж кулі суперника. Гравці можуть також використовувати свої кулі для того, щоб відкинути кулі суперника від кошки.

Гра закінчується, коли гравці використали всі свої кулі. Переможець оголошується тоді, коли одна з команд набрала заздалегідь визначену кількість очок.

Остались вопросы?