Дайте оцінку діяльності польського короля Казимира IІІ та литовських князів Гедиміна та Ольгерда​
Ответ
5 (1 оценка)
1
braunlyizi 1 год назад
Светило науки - 7 ответов - 0 раз оказано помощи

Ответ:

Діяльність Казимира III Великого, який правив у Польщі з 1333 по 1370 рік, була досить успішною. Він провів ряд реформ, спрямованих на зміцнення центральної влади та уніфікацію законодавства. Крім того, Казимир III зумів здійснити зовнішньополітичний курс, що дозволив Польщі збільшити свої території та здійснити ряд важливих дипломатичних досягнень.

Що стосується литовських князів, Гедимін та Ольгерд, то їхній внесок у розвиток Великого князівства Литовського був значний. Гедимін узяв під свій контроль велику частину території сучасної Білорусії та України, заснувавши місто Вільнюс. Він також зумів вести успішну зовнішньополітичну діяльність, укладаючи договори з Польщею, Латвією та Інгерманландією.

Ольгерд, який правив з 1345 по 1377 рік, розширив територію Литви на південь та захід, здійснивши ряд військових походів та завойовуючи Київську Русь та Волинь. Він також зміцнив внутрішню структуру держави, розширивши права шляхти та запровадивши уніфіковану систему податків.

Отже, можна зробити висновок, що діяльність Казимира III та литовських князів Гедиміна та Ольгерда була досить успішною та внесла значний внесок у розвиток своїх держав.

Остались вопросы?